Atelier

Eigen design sieraden

Bij Le Blanc worden bijzondere sieraden ontworpen en gemaakt.
Heeft u zelf een leuk idee of een eigen ontwerp voor een sieraad? Dan kunnen we aan de hand van uw ontwerp bekijken of dit technisch mogelijk is. Of wij kunnen aan de hand van uw omschrijvingen een schetsontwerp maken.

Vindt u het lastig wat u aanspreekt, en of wat mooi bij u staat..? Wij hebben een winkel vol met sieraden en kunnen u heel wat stijlen laten zien en passen.
Tijdens het brainstormen wordt een schets van het sieraad gemaakt. Waarna we vervolgens een prijsopgave maken. Bij de wat complexere vragen/ontwerpen gaan wij in alle rust in ons atelier verder met schetsen en kunt op een later tijdstip terug komen om de ontwerpen te bespreken. Is alles dan volgens wens dan gaan wij ermee aan de slag!

Sieraden_ontwerpen

Gedenksieraden

Interesse in gedenksieraden betekent een aangrijpende tijd in uw leven. Dat weten wij bij Le Blanc heel goed, daarom hebben wij alles in huis gehaald om u zo breed mogelijk te kunnen helpen. We hebben een divers scala aan leveranciers zoals Impona, Silent Memories en Art of Impression in huis. We staan u graag persoonlijk te woord en denken mee met uw wensen. In gedenksieraden is het mogelijk om gebruik te maken van fysieke herinnering aan een overledene. Zoals een vingerafdruk, kleine hoeveelheid as, een haarlok van uw dierbaren, of een combinatie hiervan.
Wij streven ernaar gedenksieraden te ontwerpen waarbij u, als drager, centraal staat en waarbij het gedenksieraad met recht een sieraad genoemd kan worden.
Wij hebben diverse technieken in huis om een afdruk van een dierbare of een overledene te maken. En omdat wij alles in eigen atelier maken en/of verwerken blijven al Uw “bezittingen” in de meeste gevallen veilig bij ons.

Demonstratievideo voor het vastleggen van een vingerafdruk met inkt:

Reparatie en onderhoud

Sieraden worden dikwijls van generatie op generatie doorgegeven. De levensduur van een sieraad is echter sterk afhankelijk van de kwaliteit, de wijze van dragen en bewaren en hoe het word onderhouden.
De combinatie van zeepresten, huidvet en stofdeeltjes uit de lucht vormt een zeer agressief slijpmiddel dat de gla

ns en schittering van sieraden geleidelijk wegneemt. Ook slijten bewegende delen, zoals schakels van colliers en armbanden, sneller dan men denkt. Zo kan bijvoorbeeld een schakelarmband in de loop der jaren wel tot 2 cm. langer worden. Hierom is het belangrijk om uw sieraden periodiek te laten controleren of ze nog in orde zijn.

Laat uw sieraden die met diamant en/of edelstenen bezet zijn jaarlijks bij ons controleren. Door slijtage kunnen stenen los gaan zitten en is er kans dat u ze verliest. Bij Edelsmid Juwelier Le Blanc kunt u hiervoor zonder afspraak terecht, de controle is gratis. Indien stenen daadwerkelijk los zitten krijgt u een vrijblijvende prijsopgave om het sieraad weer puntgaaf in orde te maken.

Advies

Bent u op zoek naar een Juwelier, Zilversmid, Edelsmid, Goudsmid of Taxateur? Bij Edelsmid-Juwelier Le Blanc vindt u kunde en advies met betrekking tot edele metalen.
In ons professionele team is er altijd iemand die u kundig te woord kan staan. Heeft u een bijzondere of erg specifieke vraag? Neem even contact met ons op. Dan kunt u een afspraak maken met de specialist die het best bij uw vragen past.

Zonder afspraak bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel om een kijkje te nemen, of voor een persoonlijk en eerlijk advies.

Oud goud

Het omsmelten van oud goud… Misschien ligt er bij u thuis ook wel die kostbare “gouden”herinnering.
Oude of beschadigde sieraden verdienen een nieuw leven, wij maken van uw oude gouden sieraad een nieuw sieraad van eigen goud, of we restylen een gedateerd sieraad.
Met oud goud zijn er heel veel mogelijkheden.
Kom langs en we bespreken de mogelijkheden en maken samen met u een mooi nieuw ontwerp. Zo krijgt uw oude goud een nieuw leven met behoud van emotionele waarde.
Heeft u geen emotionele waarde aan uw oude sieraden dan kunnen wij bekijken wat uw goud waard is. Dit bedrag verrekenen we met een aankoop bij ons in de winkel. Daarnaast kan het bedrag worden uitgekeerd middels contanten of een tegoedbon, zodat u deze later kunt inwisselen of iemand cadeau kunt doen.

Taxatie

Bij Edelsmid Juwelier Le Blanc verzorgen wij graag de taxatie van uw juwelen, sieraden en zilveren objecten. De allereerste taak van een officiële sieraden taxateur is het doel vast te stellen van de taxatie. Is het een taxatie voor de verzekering, of voor nalatenschap bij overlijden? Het doel van de taxatie moet vooraf bij onze taxateur bekend zijn. Afhankelijk van het doel kan de taxateur een nieuwwaarde/vervangingswaarde of oud goud waarde vast stellen. Wij beoordelen uw voorwerpen en u ontvangt van ons een uitgebreid taxatierapport. Dit rapport is voor de verzekering een geldig bewijs van de waardebepaling van uw bezittingen. Het taxatierapport bevat digitale foto’s en een gedetailleerde beschrijving van elk voorwerp en eventuele onderscheidende kenmerken.

taxateur_juweliersartikelen-taxeren

Reumaringen

Een reuma ring, ook wel een scharnier-ring genoemd, is een ring met een scharnier en een sluiting. Het systeem kan om de vinger geklikt worden en kan een perfecte oplossing bieden.

Voor mensen met stijve of pijnlijke gewrichten (door bijvoorbeeld reuma of artritis) of mensen met simpelweg verdikte knokkels, kan het een probleem worden om een ring om de vinger te schuiven. Daarnaast blijkt dat de ring, als hij over het gewricht past, veel te ruim is.  Hierdoor is de kans op haken groot en zal de ring draaien. Door gebruik te maken van een scharnier en een sluiting wordt het weer mogelijk om uw dierbare ring of een prachtige nieuwe ring te dragen. Wij geven u graag vooraf een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en de kosten. Laat u gerust informeren bij ons in Boxmeer.

Reumaring en scharnierring