Citizen

“Better starts now”  Citizen horloges heeft een multi-culturele mentaliteit en richt zich op de grenzen van de technologie. Bijvoorbeeld met horloges met radiogestuurde, zendergestuurde en satelliet gesynchroniseerde tijdwaarneming.

De licht-aangedreven technologie Eco-Drive zorgt ervoor dat de batterij van uw Citizen horloge niet meer vervangen hoeft te worden. Het zijn horloges op zonne-energie. In 1976 presenteerde Citizen ‘s werelds eerste, door licht aangedreven analoog kwarts horloge. Dit horloge word uitsluitend aangedreven door licht als energiebron. Deze technologie is nu bekend onder de naam „Eco-Drive“. Het horloge haalt de energie die nodig is uit alle natuurlijke, kunstmatige en zelfs zwakke lichtbronnen. Daardoor wordt het vervangen van batterijen overbodig.

Eco-Drive, populair in meer dan 100 landen wereldwijd, baseert zich op de technische kennis van Citizen. Dankzij uitgebreide inspanningen kunnen ze vandaag de dag Eco-Drive horloges met geavanceerde functies vervaardigen. Zoals bijvoorbeeld radiogestuurde uurwerken in een compromisloos design.

Als pionier op het gebied van vele technieken, blijft Citizen werken aan de verbetering. Dit Japans horlogemerk is zeer vooruitstrevend op het gebied van uurwerktechniek. Met zijn vernieuwende ontwerpen breekt het merk keer op keer records. Deze grootste uurwerk producent ter wereld blijft echter redelijk koel onder zijn successen.
Alle horloges hebben over het algemeen een hoge waterdichtheid, stainless steel of titanium horlogebanden en zeer geavanceerde eco-drive uurwerken.