Over ons

Vanuit de Steenstraat in Boxmeer willen wij persoonlijk met de klant in contact komen voor het beste advies. Als edelsmeden delen wij dezelfde passie voor sieraden en horloges. We hebben een unieke collectie sieraden en horloges, die wij combineren met het maken van sieraden op maat. Zo hebben wij voor iedereen de perfecte sieraden en horloges in huis. Ons pand is gebouwd in 1890, waar we tijdens de renovatie natuurlijk rekening mee hebben gehouden. Door de winkel en de werkplaats te scheiden met een glazen pui, kan elke bezoeker van de winkel de ambacht van de edelsmeden bewonderen.

Team

Het team van Le Blanc bestaat uit Eefke, Monique, Merel, Karin en Manon. Doordat we bestaan uit een team van gediplomeerde edelsmeden, juwelier en taxateur is er altijd een expert beschikbaar. Bent u ook nieuwsgierig geworden of wilt u bijvoorbeeld een sieraad op maat laten maken? Kom gerust even binnenlopen voor een persoonlijk advies.

Eefke

Een combinatie van handwerk en kwalitatieve materialen levert de mooiste sieraden op. Voor mij is het echt een eer om mensen een sieraad te geven dat perfect bij ze past en ze hun hele leven blijven dragen. Daarom ben ik heel trots dat ik in 2014 mijn eigen winkel heb kunnen openen. Elke dag raak ik geïnspireerd door de verhalen die gedeeld worden. Op deze manier kan ik nog beter mijn collectie afstemmen op de wensen van mijn klanten. Het ontwerpen, maken en repareren van sieraden geeft mij energie. Het is mijn ambitie om dat nog vele jaren te blijven doen vanuit Boxmeer.

Karin

Ik ben geboren en getogen in Zurich Zwitserland. Hier was het mij al snel duidelijk dat ik graag met juwelen en horloges wilde werken. Na mijn opleiding heb ik bij verschillende juweliers in Zwitserland gewerkt. En sinds 1998 oefen ik mijn vak in Nederland uit. Mijn uitdaging ligt daarin om het juiste sieraad bij de juiste persoon te vinden. Dit doe ik door goed te luisteren en gebruik te maken van mijn jarenlange ervaring in het juweliersvak. Een tevreden klant werkt op mij erg motiverend en geeft mij energie. Ik ben moeder van één zoon en twee dochters. Mijn hobby’s zijn wandelen met mijn twee teckels, schilderen en beeldhouwen. Verder hou ik van een goed glas wijn.

Monique

Als goudsmid ben ik veel te vinden in de werkplaats. Hier vind ik het leuk om te werken aan het repareren van sieraden, maar ook het maken van nieuwe sieraden boeit me ontzettend. Tevens heb ik een opleiding afgerond tot Register Taxateur van sieraden. Verder geniet ik ervan als ik een reparatie aan een klant aflever en ze blij zijn dat het er weer “als nieuw uitziet!”

Merel

Als klein meisje was ik vaak te vinden bij mijn vader in de smederij. Ook maakte ik graag mijn eigen kleding op de naaimachine van mijn moeder die een opleiding volgde aan de modeacademie.

Daarom kwam ik er dus al snel achter dat ik het liefste met mijn handen bezig was en toen ik op de Havo niet het gewenste resultaat behaalde was voor mij snel de keuze gemaakt om op mijn zeventiende in de leer te gaan bij een edelsmid. Tegelijkertijd heb ik de opleiding “edelsmeden en fijne technieken” aan het Zadkine college te Amsterdam gevolgd waar ik in 1999 mijn diploma behaalde. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in zowel nieuw-werk als in reparaties. Goed luisteren naar de klant vind ik erg belangrijk omdat het mijn streven is om samen tot een uniek en persoonlijk sieraad te komen dat zo dicht mogelijk bij uzelf ligt.

Manon

Het mooie van een sieraad vind ik dat er persoonlijkheid, emotie en bijzonder materiaal in samengebracht kunnen worden. Dit te bereiken vormt telkens een nieuwe uitdaging. Iedere klant heeft immers persoonlijke wensen en voorkeuren, waarbij passend advies en meedenken vaak op prijs gesteld wordt. Of het daarbij gaat om iets bestaands, een nieuw ontwerp of het (ver) maken van iets dierbaars maakt mijn werk als goudsmid bijzonder. Uiteraard help ik ook graag bij de aanschaf van een horloge en/of zilveren gebruiksvoorwerpen. Verder houd ik van gezelligheid, muziek, koken, dieren, sporten en kamperen. Ik geniet van de natuur en cultuur.

"Kom snel een keer koffie drinken in onze prachtige winkel en laat u inspireren door onze collecties"

Lees meer