Over ons

Vanuit de Steenstraat in Boxmeer willen wij persoonlijk met de klant in contact komen voor het beste advies. Als edelsmeden delen wij dezelfde passie voor sieraden en horloges. We hebben een unieke collectie sieraden en horloges, die wij combineren met het maken van sieraden op maat. Zo hebben wij voor iedereen de perfecte sieraden en horloges in huis. Ons pand is gebouwd in 1890, waar we tijdens de renovatie natuurlijk rekening mee hebben gehouden. Door de winkel en de werkplaats te scheiden met een glazen pui, kan elke bezoeker van de winkel de ambacht van de edelsmeden bewonderen.

Wij vierden in 2019 ons vijfjarig jubileum. We hebben alle hoogtepunten voor u op een rijtje gezet op onze tijdlijn.

Team

Het team van Le Blanc bestaat uit Eefke, Elle, Merel, Manon en Noud. Doordat we bestaan uit een team van gediplomeerde edelsmeden, juwelier en taxateur is er altijd een expert beschikbaar. Bent u ook nieuwsgierig geworden of wilt u bijvoorbeeld een sieraad op maat laten maken? Kom gerust even binnenlopen voor een persoonlijk advies.

Eefke

Een combinatie van handwerk en kwalitatieve materialen levert de mooiste sieraden op. Voor mij is het echt een eer om mensen een sieraad te geven dat perfect bij ze past en ze hun hele leven blijven dragen. Daarom ben ik heel trots dat ik in 2014 mijn eigen winkel heb kunnen openen. Elke dag raak ik geïnspireerd door de verhalen die gedeeld worden. Op deze manier kan ik nog beter mijn collectie afstemmen op de wensen van mijn klanten. Het ontwerpen, maken en repareren van sieraden geeft mij energie.

Manon

Als echte ‘ekster’ heb ik mijn passie gevonden in het maken en verkopen van mooie sieraden. Als goudsmid zit ik veel achter de werkbank, waar ik me bezighoud met het uitvoeren van reparaties en het maken van nieuwe sieraden. Ik hou ervan om met de klant een mooi ontwerp te maken en oude sieraden om te werken naar iets moderns. Dat resulteert altijd in een echt persoonlijk sieraad, in iets unieks!

Op dit moment ben ik bezig met een cursus Edelsteenkunde, waardoor ik mezelf straks Europees Edelsteenkundige mag noemen. Edelstenen vind ik ontzettend boeiend, het zijn de mooiste dingen die Moeder Natuur kan maken!

Cynthia

Op de Vakschool had ik al een speciale interesse in het 3D tekenen van sieraden. Naast afgestudeerd goudsmid ben ik nu dan ook de vaste CAD-tekenaar. Het tekenprogramma geeft ons een krachtig instrument om bijzondere en complexe ontwerpen uit te werken. Nadat uw idee samen met één van onze goudsmeden in kaart is gebracht, wordt bij specifieke opdrachten een extra stap gemaakt: een 3D tekening! In ons atelier werk ik de gewenste ontwerpen uit en hiermee kan uw ontwerp vooraf in een 3D omgeving worden bekeken.

Heeft u een bijzondere vorm, tekening of wilt u een eigen ontwerp laten vertalen naar een sieraad? Kom met uw idee of tekening langs. Ik zet deze graag om in een 3D ontwerp!

Irene

Al van jongs af aan wist ik dat ik graag met mijn handen bezig wilde zijn, maar dit resulteerde niet direct in een studie of baan die daarmee te maken had. Enkele jaren geleden werd mij duidelijk dat het maken van sieraden en het werken met edelmetalen en edelstenen de kant was die ik op wilde gaan. Ik startte een opleidingstraject op de Vakschool in Schoonhoven en toen ik stage ging lopen kon ik dit bij Le Blanc doen. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak en heb ik al heel wat ervaring opgedaan in zowel nieuw werk als reparaties.

Een sieraad gaat vaak een leven lang mee en is een dierbaar bezit. Goed luisteren naar de klant vind ik daarom erg belangrijk om tot een uniek en persoonlijk sieraad te komen dat zo dicht mogelijk bij uzelf ligt.

"Kom snel een keer koffie drinken in onze prachtige winkel en laat u inspireren door onze collecties"

Lees meer