Reparaties

Reparatie in eigen atelier

Bij ons kunt u terecht voor een vakkundige reparatie aan al uw sieraden en horloges. Ons team bestaat uit vijf gediplomeerde goudsmeden. In ons atelier hebben we alle gereedschappen en materialen om de verschillende werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan het vergroten of verkleinen van een ring, het vervangen van een horlogebatterij of het solderen van uw collier. Heeft u vragen over de mogelijkheden en kosten van een reparatie, neem dan vrijblijvend contact op of loop eens binnen in de winkel. Edelsmid Le Blanc geeft uw juweel graag zijn glans terug.

Vakmanschap

Vakmanschap is essentieel in ons vak! We zijn dan ook altijd bezig om hierin verder te groeien. Zo volgen we cursussen, hebben we contact met vakgenoten en zijn we aangesloten bij het “Nederlands Gilde van Goudsmeden” en de “Federatie goud en zilversmeden”. Want samen kom je verder!

Technieken

Ons atelier is uitgerust met allerlei gereedschappen en hulpmiddelen die de moderne goudsmid niet kan missen bij het vakkundig repareren en vermaken van (uw) sieraden.
Zo is elke werkplek uitgerust met onder andere een microscoop die tot wel 40x kan vergroten. Op deze manier kunnen wij nog secuurder werken en zien we precies als er ergens iets nog niet helemaal perfect is.
Verder beschikken wij over onder andere een  galvano installatie waarmee we kunnen rhodineren en vergulden en een smeltplaats om (oud) goud te smelten.
Toch is onze grootste vriend “de laser” met deze machine kunnen wij door middel van lichtstralen heel plaatselijk “lassen” en kunnen we reparaties uitvoeren die met een gewone brander niet mogelijk waren.

stenen (over)slijpen

Wij zijn betrokken bij uw persoonlijke emoties die bij uw sieraden horen en zetten dan ook alles op alles om zelfs het onmogelijke mogelijk te maken. Is de steen in uw ring dof en afgesleten. Wij kunnen deze meestal weer voor u opknappen of de beschadigde steen vervangen voor een nieuwe. We zetten grote of zelfs extreem kleine edelstenen, en rijgen of knopen uw (parel) colliers. Het graveren van stenen in bijvoorbeeld zegelringen behoort ook tot de mogelijkheden. Bent u op zoek naar een bepaalde edelsteen? Naast de diamanten en edelstenen uit onze eigen collectie, kunnen wij via ons wereldwijde netwerk de meest bijzondere edelstenen en diamanten in diverse kwaliteiten en slijpsels voor u vinden.

Horloge of klok Reparatie

Als uw horloge niet meer loopt kunt u bij ons kunt u terecht voor het laten zetten van een nieuwe batterij. Is er uurwerktechnisch toch meer aan de hand dan kan onze horlogemaker uw horloge of klok vakkundig voor u repareren. Is uw horloge aan de buitenzijde beschadigd? Wij kunnen het uiterlijk van uw horloge opknappen zoals het polijsten van uw gouden of zilveren horloge kast of band. Een glas met krassen laten vervangen voor een nieuwe. Uit ons ruime assortiment horlogebanden kunt u kiezen uit een nieuw bandje.